Paj med grönsaker på rad och chèvre

Paj med grönsaker på rad och chèvre
Foto: Joel Wåréus
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg

Paj med grönsaker på rad och chèvre

14 ingredienser

Alla vi vänner av getost (chèvre) tycker att osten förhöjer varje anrättning – den som är mer tveksam kan byta ut chèvren mot fårost.

1 portion innehåller: 184 kcal/768 kJ, 12 g fett, 1 g fibrer

Ingredienser

portioner

pajdeg

  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 dl flytande matfett [50 g]
  • 1 dl mjölk

Fylllning

  • 1 zucchini
  • 15 körsbärstomater
  • 100 g chèvreost (getost)
  • ca 3 msk färsk timjan (eller basilika)
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl riven ost (17 % fett)
  • 1 tsk salt
  • vitpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Pajdeg: Sätt ugnen på 200°. Blanda samman alla ingredienser till en deg. Tryck ut i en pajform och förgrädda i ca 10 minuter.
  2. Fyllning: Skär squashen i skivor som är några millimeter tjocka.
  3. Lägg dem lite omlott som tegelstenar i pajskalet och lägg också i tomaterna. Strö över örtkrydda och getost.
  4. Vispa ihop ägg, mjölk, ost, salt och peppar och häll över. Grädda i ca 30 minuter.