Spansk omelett – tortilla

Spansk omelett – tortilla
Foto: Joel Wåreus
Omelett Spansk mat Lättlagat Smalt

Detta blir en snabbt fixad middag, speciellt om man har lite rester av kokt potatis. Originalet lagas ofta med rå potatis som steks – då kan det vara bra att använda t ex en titanpanna så att det inte fordras så mycket fett.

1 portion innehåller: 282 kcal/1181 kJ, 12 g fett, 2 g fibrer

4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 4-5 kokta potatisar
  • 1 st gul lök
  • 1 msk olivolja eller flytande matfett
  • 5 st ägg
  • 0,5 tsk salt
  • peppar
  • 3 msk vatten
  • st liten burk tonfisk eller sardeller

Gör så här

  1. Skär potatisen i bitar eller skivor. Skala, dela och skiva löken.
  2. Värm matfettet i en stekpanna. Låt löken fräsa i matfettet några minuter. Lägg sedan i potatisen och stek i ytterligare några minuter.
  3. Vispa ihop ägg, salt, peppar och vatten.
  4. Häll smeten i pannan, lyft då och då med en gaffel så att lös smet kan rinna ner. Lägg i tonfisk eller sardeller.
Kommentera receptet

Fler goda recept