Morotskaka med glasyr

I säsong: Mars
Foto: Joel Wåreus

Smakrik kaka med ostglasyr på amerikanskt vis. Morötterna gör kakan saftig och bidrar med lite nyttigheter.

1 bit kaka innehåller: 152 kcal/638 kJ, 6 g fett, 1 g fibrer.

9 oktober 2009
Visa mer

Du behöver

12 bitar

  • 3 st ägg
  • 0,75 dl farinsocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel
  • 4 dl fint rivna morötter
  • 2 tsk rivet citronskal
  • 0,5 dl rapsolja eller flytande matfett

Glasyr

  • 0,5 dl florsocker
  • 2 msk pressad citron
  • 0,5 pkt Philadelphiaost light

Garnering

  • några blad mynta eller citronmeliss eller rivet citronskal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form. Vispa ägg och farinsocker pösigt.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och kanel och rör sedan ner det i äggblandningen. Blanda även ner morötter, citronskal och olja eller matfett. Fördela smeten i formen.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Låt kakan svalna.
  4. Rör samman florsocker och citronsaft till glasyren. Blanda ner osten och rör till en jämn smet. Bred glasyren på kakan. Garnera med blad av mynta, citronmeliss eller rivet citronskal.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept