Chokladbotten med apelsiner och citrussås

Chokladbotten med apelsiner och citrussås
Foto: Joel Wåreus
10

Du behöver

Tårtbotten

  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 3 msk kakao
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 0,5 krm salt
  • 2 st ägg
  • 0,5 dl 50 g, flytande matfett

Garnering

  • 3 st apelsiner

Citrussås

  • 1 st ägg
  • 1 msk socker
  • 1 msk koncentrerad apelsinjuice
  • 1 dl mellan- eller vispgrädde

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj en rund form med avtagbar botten.
  2. Rör samman alla ingredienserna i en bunke. Häll smeten i fomen.
  3. Grädda i ca 10 minuter. Kakan ska vara lite kladdig.
  4. Skala apelsinerna och skär bort så mycket som möjligt av den vita hinnan.
  5. Skiva dem tunt och lägg ut dem på chokladbotten. Servera med citrussås.
  6. Citrussås: Vispa ägg och socker pösigt. Blanda äggsmeten med apelsinjuicen. Vispa grädden och blanda ner den. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept