Äppelkompott med kanel

Äppelkompott med kanel
Foto: Joel Wåreus

Traditionsrik svensk mat när den är som bäst. Receptet bjuder Örjan Klein, känd Stockholmskrögare, på.

1 portion innehåller: 79 kcal/332 kJ, 0 g fett, 1 g fibrer

8 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 6 st syrliga äpplen
  • 2,5 dl vatten
  • 2,5 msk socker
  • 1 st kanelstång
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 dl vatten

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor.
  2. Koka dem med vatten, socker och kanelstång tills de nätt och jämnt är mjuka.
  3. Blanda potatismjöl och vatten.
  4. Tillsätt redningen under omrörning och låt kompotten sjuda upp utan att koka.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept