Apelsin- och jordgubbssallad

Apelsin- och jordgubbssallad
Foto: Joel Wåreus
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg

Apelsin- och jordgubbssallad

4 ingredienser

Jordgubbar och apelsin ihop är en smakmässig fullträff. Variera proportionerna efter säsong – på sommaren tar man rikligt med jordgubbar och mindre av apelsin och på vintern gör man tvärtom.

1 portion innehåller: 77 kcal/323 kJ, 0 g fett, 4 g fibrer

Ingredienser

portioner
  • 1 apelsin, skal (eller lime)
  • 3 apelsiner
  • 0,5 l färska jordgubbar
  • ca 2 tsk strösocker

Gör så här

  1. Tvätta en apelsin eller lime i varmt vatten. Riv skalet från en halv apelsin eller lime.
  2. Skala apelsinerna och skär bort så mycket som möjligt av den vita hinnan.
  3. Skiva jordgubbar och apelsiner och varva på ett fat. Strö över skal av apelsin eller lime.