Svärmorskransar

Svärmorskransar
Foto: Joel Wåreus

Små fina kransar att servera till morgonkaffet på julafton eller när man vill förgylla vardagen.

1 krans innehåller: 226 kcal/944 kJ, 5 g fett, 2 g fibrer.

23 mars 2009
Visa mer

Du behöver

20 kransar

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 0,75 dl 75 g, flytande matfett
  • 250 g Kesella lätt
  • 1 pkt 0,5 g, saffran
  • 1 dl socker
  • 14 dl ca, vetemjöl
  • (russin)
  • 1 st ägg

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölk och matfett till 37°. Rör ut jästen i degspadet. Tillsätt Kesella, saffran, socker och nästan allt mjölet.
  2. Arbeta ihop degen så den blir smidig. Jäs övertäckt i ca 30 minuter.
  3. Ta upp degen och arbeta den på mjölat bakbord. Dela i 20 bitar. Dela upp varje del i tre bitar.
  4. Rulla ut delarna till lillfingertjocka längder. Fläta ihop längderna tre och tre och forma flätan till en krans.
  5. Lägg dem att jäsa på plåt med bakplåtspapper i ca 30 minuter. Sätt under tiden ugnen på 225°.
  6. Garnera eventuellt med russin – tryck ner dem i skarvarna. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i övre delen av ugnen i ca 10 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept