Margherite i ängamat

Margherite i ängamat
Foto: TV4

Ängamat ska man helst göra på späda, nyskördade grönsaker. En riktig primörsoppa med andra ord. Pasta i soppan gör den mera matig, och den blir populär bland barnen.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 dl margherite-pasta
  • 0,5 blomkålshuvud
  • 3 små morötter
  • 2 sticklökar
  • 100 g sockerärter
  • 1,1 liter grönsaksbuljong
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Koka upp buljongen. Tvätta och skiva morötterna, plocka isär blomkålen i buketter och skiva löken.
  2. Koka upp blomkål, morot och lök i buljongen, lägg i pastan. Koka ca 8 minuter tills pastan och grönsakerna mjuknat.
  3. Häll i grädde och koka upp tills de första bubblorna syns, krydda med salt och peppar. Strimla sockerärterna fint och lägg dem i soppan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept