Margaritaceviche på torskrygg

15 m
4
Från Nyhetsmorgon

Inspirationen till denna ceviche har jag hämtat från den klassiska cocktailen margarita, en perfekt sommarcocktail med en sälta och ganska hög syra tillsammans med den kryddigt peppriga tequilan. Resultaten blir en pigg och fräsch förrätt med en ordentlig kick av chili, lime och tequila. /Ludvig

Dryckestips: Leth, gruner veltliner 420001

3 juli 2015
Visa mer
15 m
4

Du behöver

  • 400 g upptinad torskrygg
  • 1 färsk jalapeño
  • 0,5 stjälk salladslök, gröna delen
  • 2 limefrukter
  • 1 tsk salt
  • 1 kruka koriander
  • 1-2 msk Patrón silver

Gör så här

  1. Skär fisken i små kuber om ca 0,5 cm och lägg dem i en skål.
  2. Kärna ur och hacka chilin väldigt fint, gör detsamma med salladslöken. Tillsätt dessa till skålen tillsammans med saften från lime, tequila och salt. Blanda samman och låt stå ca 5-10 minuter, rör om då och då. Syran från limen kommer nu att tillaga den råa fisken vilket syns genom att den vitnar och blir fastare i konsistensen.
  3. Smaka av saften och justera eventuellt mängden chili, tequila, salt eller lime efter smak. Preparera cocktailglas genom att gnida en limeklyfta längs glaskanten och doppa i salt.
  4. Fördela därefter cevichen i cocktailglasen och skeda över lite av vätskan. Toppa med grovhackad koriander.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept