Saffranspannkaka med grädde och salmbärssylt

Saffranspannkaka med grädde och salmbärssylt
Foto: TV4

Saffranspannkaka är en äkta gotländsk efterrätt som uppskattas, inte bara där, utan i hela landet. perfekt att göra om du har risgrynsgröt över. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

13 februari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 l risgrynsgröt
  • 1,5 dl grädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk strösocker
  • 3 st 3 ägg
  • 1 dl sötmandel
  • 1 dl russin
  • smör till formen
  • 1,5 dl grädde till servering
  • 4 msk salmbärssylt

Gör så här

  1. Koka risgrynsgröt enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skålla mandeln i kokande vatten, skala och hacka den fint.
  3. Blanda imandeln, grädden, äggen, vaniljsockret samt russinen i gröten.
  4. Stöt saffran i en mortel tillsammans med strösockret.
  5. Smöra en ugnssäker form och lägg i smeten.
  6. Grädda i ugn 175 grader i cirka 20 minuter.
  7. Servera saffranspannkakan ljummen i fyrkantiga bitar (10 ggr 10 cm) med vispad grädde och salmbärssylt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept