Grillad seranoinlindad kyckling med fyllning av ädelost och saffransrisotto

Grillad seranoinlindad kyckling med fyllning av ädelost och saffransrisotto
Foto: TV4

Grillad seranoinlindad kyckling med fyllning av ädelost och saffransrisotto med grillade sparrisar på en spegel av balsamicosås. En färgsprakande kycklingrätt med smaker från Italien och Spanien.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck: Rött vin, Chateau Pierrail, Bordeaux Superieur 2007.

1 april 2010
Visa mer
1h
4

Du behöver

Kyckling

  • 4 st kycklingfiléer
  • 6 msk ädelost
  • 8 st tunt skurna seranoskivor
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 5 msk olja

Saffransrisotton

  • 1 l vatten (eller enligt förpackningen det skiljer sig mellan risotto märken)
  • 1 dl vitt vin
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 4 kuvert saffran, 2 gr
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk citronsaft
  • 8 st champinjoner
  • 1 st rödlök
  • 5 msk olivolja
  • 4 dl risotto
  • 2 dl riven parmesan
  • 1 dl hackad persilja

Sparris

  • 12 st stora sparrisar, färska
  • 2 krm havssalt
  • 2 msk olivolja
  • 10 msk balsamicovinägersås
  • Ev pinjenötter

Gör så här

  1. Kyckling
    Snitta kycklingen och den snittade fickan fyller du med 1,5 msk ädelost.
  2. Linda in varje filé i två seranoskivor.
  3. Grilla kycklingen, ha gärna seranoskinkans fog på undersidan och lås genom att steka den sidan först. Om du vill kan du låsa ostöppningen med tandpetare för att osten inte skall rinna ut vid grillning.
  4. Risotto
    Riv permesanosten.
  5. Skär champinjoner till små bitar.
  6. Hacka rödlöken samt persiljan.
  7. Tillaga risotton enligt förpackingsbeskrivning, i buljonblandningen tillsätter du vitt vin, saffran samt citronsaft.
  8. När risottoriset är lagom kokt, blanda i permesan och de lättstekta champinjonerna, rödlök, den hackade persiljan.
  9. Vänd runt tills osten smälter.
  10. Sparris
    Koka sparrisen lätt och grilla avslutningsvis i olja samt smaksätt med havssalt.
  11. Vid servering
    Lägg upp på tallrikar. Ringla balsamicon över tallriken och strö eventuellt över lite pinjenötter.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept