Kyckling satay med vattenmelon och babyspenat

30 min
4
Kyckling satay med vattenmelon och babyspenat
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Från Nyhetsmorgon

Marinerad kyckling på spett grillas och serveras på en sallad av babyspenat, lime och koriander.

16 februari 2009
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 4 st kycklingbröst
  • 4 st spett
  • 0,25 st vattenmelon
  • 1 dl olivolja
  • 2 st rödlökar, delade i 4 delar
  • 8 klyftor vitlök
  • 0,5 msk mild chilipulver
  • 2 st lime, delade i 4 delar
  • 1 msk soyasås
  • 1 tsk koriander, hackad
  • 1 knippe baby spenat

Vinaigrette:

  • 3 msk balsamico vinäger
  • 2 st Lime, juicen
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 tsk sesamolja
  • 3 msk olivolja

Gör så här

  1. Rosta sesamfrön i en stekpanna. Tillsätt limejuice, sesamolja, och balsamico vinäger och sjud i 5 minuter. Låt svalna.
  2. Sätt på grillen.
  3. Dela kycklingbrösten i fyra delar. Blanda kyckling, vitlök, chillipulver, rödlök och soyasås i en skål.
  4. Alternera kyckling, vitlök, lök på spetten, till jämt fördelat.
  5. Lägg spetten på grillen och grilla 7 minuter på varje sida.
  6. Skär under tiden vattenmelonen i 5 centimeter breda bitar. Blanda med oljmixen och grilla i 3 minuter, sätt åt sidan.
  7. Blanda baby spenaten i vinaigretten.
  8. Lägg vattenmelonen på en tallrik. Lägg kycklingspetten ovanpå och spenaten på toppen. Pressa limejuice över och strö sedan på koriander, servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept