Grillad burgare

Grillad burgare
Foto: TV4

Du behöver

Hamburgare

  • 800 g nötkött
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 msk anchochili
  • 2 tsk senap
  • 8 st hamburgerbröd
  • 8 st isbergssalladsblad
  • 2 st röda spanskpeppar, delade på längden (skrapa ur kärnhuset om du vill ha en mildare variant)
  • 2 st tomater, skivade
  • 1 st rödlök, skivad
  • 2 st inlagda gurkor, skivade på längden

Chili- och limeketchup

  • 3 st vitlöksklyftor, pressade
  • 0,75 msk lime
  • 0,75 msk chili
  • 2 msk olivolja
  • 1,5 dl ketchup

Gör så här

  1. Hamburgare
    Blanda nötfärs, olja, salt, peppar, chili, lime och senap.
  2. Forma till 8 hamburgare.
  3. Placera hamburgarna på grillen eller i stekpannan och stek i 4 minuter på varje sida.
  4. Grilla brödet i cirka 30 sekunder.
  5. Bred chili, lime och ketchup på brödet och lägg på tomater, sallad, lök och hamburgare.
  6. Chili lime ketchup
    Fräs vitlök, chili och lime.
  7. Krydda i olivolja, låt kallna.
  8. Tillsätt ketchup och rör om.
  9. Servera med inlagd gurka.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept