Vietnamesisk biff- och nudelsoppa

50 min
4
Från Nyhetsmorgon

Den här starka och syrliga soppan skärper verkligen alla sinnen. Ett myller av smaker som är fantastiska tillsammans!

16 november 2007
Visa mer
50 min
4

Du behöver

  • 150 g biffstek
  • 3 st potatisar
  • 2 msk matolja
  • 1 st gul lök
  • 3 tsk fisksås, eller efter smak
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st små chilifrukter
  • 1,5 l hönsbuljong
  • 2 st stjärnanis
  • 1 stjälk citrongräs
  • 2 blad limeblad
  • 1 st kryddnejlikor
  • 1 tsk färsk ingefära
  • 2 st tomater
  • 2 kvistar koriander
  • 3 st vårlökar
  • 200 g nudlar
  • 2 st limefrukter

Gör så här

  1. Koka upp vatten i en kastrull och låt nudlarna koka i ett par minuter för att sedan kylas ner. Hacka ingefäran och chilifrukterna fint och strimla limebladen. Skala och skär potatisen i tärningar. Skala och skiva löken i tunna skivor och fräs den sedan i en kastrull med olja.
  2. Tillsätt chilin, limebladen, potatisen och ingefäran tillsammans med kryddnejlikan, stjärnanisen och kycklingbuljongen. Krossa citrongräset, skär det fint och lägg även i det i kastrullen. Låt sjuda tills potatisen är nästan klar.
  3. Strimla biffen och stek på hög värme i en stekpanna med lite olja. Salta och peppra.
  4. Hacka koriandern. Smaka av soppan med fisksås, saften av de två limefrukterna samt koriandern. Det ska smaka "saltsyrligt". Hacka tomaten och vårlöken grovt och tillsätt i soppan. Avsluta med att lägga i nudlarna och den stekta biffen. Toppa gärna med friterad lök.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept