Grön potatissoppa

Grön potatissoppa
Foto: TV4

Marcus Samuelssons somriga potatissoppa. Perfekt på semestern!

29 juni 2009
4

Du behöver

  • 4 st potatisar, skalade och delade i fjärdedelar
  • 2 st vitlöksklyftor, skalade
  • 1 l hönsbuljong
  • 2 dl finhackad gräslök
  • 1 msk finhackad färsk dragon
  • 1,25 dl gräddfil eller lätt crème fraiche
  • 100 g matjessill
  • hackat knäckebröd, bitar
  • salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Lägg potatisen med vitlöken i en medelstor kastrull. Häll på buljongen och låt den precis koka upp. Sänk värmen något och sjud potatisen i 25–30 minuter tills den är riktigt mjuk. Lyft av kastrullen från värmen.
  2. Mosa potatisen direkt i kastrullen med en mixerstav eller kör den till puré i omgångar i en matberedare.Tillsätt gräslök, dragon och limesaft. Blanda väl och rör sedan ner gräddfil eller crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg matjessill i botten av en djup tallrik, fyll på med soppan och toppa med lite knäckebrödsbitar.
  4. Soppan går också bra att servera kall.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept