Marcus Samuelssons brunch

Från Nyhetsmorgon

Bruch går att variera i det oändliga, här är Marcus Samuelssons amerikanska variant

21 september 2009
Visa mer

Du behöver

  • Bagels med färskost

Mimosasallad

  • 3 st äpplen
  • 3 skivor ananas
  • 3 st mandariner, färska
  • 1 näve vindruvor
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl vispad grädde

Scrambled eggs

  • 3 st ägg
  • 0,5 dl mjölk
  • 1 dl ris, kokat

Caesarsallad

  • 4 st huvuden romansallad, skurna
  • 3 st äggulor
  • 3 msk citronjuice
  • 1 msk fransk senap
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 5 dl rapsolja
  • 0,4 dl vatten
  • 1 dl parmesanost, finriven
  • 2 st sardeller, finhackade
  • 200 g lax, rökt
  • 100 g krutonger
  • salt och svartpeppar

Kalvköttbullar

  • 300 g kalvfärs
  • 1 st äpple
  • 1 st ägg
  • 1 st gul lök

Gör så här

  1. Köp bagels eller baka egna, och bre på riktligt med färskost och lägg på lax.
  2. Blanda alla ingredienser till mimosasalladen.
  3. Blanda ägg, mjölk och ris och stek i stekpanna. Skaka stekpannan hela tiden under tiden du lagar.
  4. Blanda alla ingredienserna till caesardressingen och skär salladen. Strö på krutonger och lax.
  5. Blanda ingrediserna till kalvköttbullarna i en skål, föutom äpplena. Stek kalvköttbullarna tillsammans med äpplen i smör.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept