Kanonkalkon

4

Du behöver

  • 2 st stora kalkonbröst
  • 1 st schalottenlök, finhackad
  • 6 st soltorkade tomater, hackade
  • 4 st vattenkastanjer, skalade och tärnade
  • 0,5 dl valnötter, hackade
  • 4 st basilikablad, strimlade
  • olivolja att steka i
  • salt och nymalen vitpeppar
  • bindgarn

Tillbehör:

  • 1 st gul paprika, urkärnad och hackad
  • 1 dl valnötter, grovhackade
  • 1 st schalottenlök, finhackad
  • 2 msk olivolja + lite till örterna
  • 0,5 msk balsamicovinäger
  • 0,5 st lime, pressad
  • färska örter till garnering (koriander, basilika, mynta)

Gör så här

  1. Banka ut kalkonbrösten mellan plastfilm. Fräs lök, tomater, kastanjer, valnötter och basilika i lite olivolja ca 3 min. Smaka av med salt och vitpeppar och låt svalna. Fördela fräset på kalkonbrösten, rulla ihop och bind dem med bindgarn. Stek rullarna i lite olivolja i 8 min, salta och peppra. Tag upp och låt vila.
  2. Tillbehör: Sautera (stek hastigt) paprika, valnötter och schalottenlök i olivolja. Smaksätt med balsamicovinäger och limesaft.
  3. Vid serveringen, tag bort bindgarnet från kalkonrullarna, skär varje rulle i 4 bitar och arrangera vackert på portionstallrikar (2 på varje) tillsammans med paprikaröran. Garnera med de färska örterna som vänts i lite olivolja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept