Råbiff

Från Nyhetsmorgon

Råbiff är en klassiker i köket som man mer än gärna vill bjuda gäster på. Här i Marcus Samuelssons tappning.

4 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg nymalt innanlår
  • 4 msk osaltat smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk berbere- eller chilipulver
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk mald ingefära
  • 0,25 tsk nymald peppar
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 kruka färsk koriander
  • pitabröd
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 liten burk keso

Gör så här

  1. Smält smöret i stor stekpanna på låg värme. Tillsätt berbere, kardemumma, salt och peppar och rör tills allt blandat. Häll den varma smörblandningen i köttfärsen och blanda noggrant.
  2. Forma biffarna och om så önskas stek snabbt på vardera sida. Skär pitabrödet i trekanter och toppa biffarna med en liten klick keso, färsk basilika, koriander och dijonsenap.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept