L-G P:s lammrygg

4

Du behöver

  • 12 st lammkotletter
  • 2 dl olivolja
  • 1,5 dl rödvin
  • 2 msk balsamicovinäger
  • 1 msk crème fraiche
  • 0,33 st kalvbuljongtärning
  • salt och nymalen vitpeppar

Tillbehör:

  • 400 g spagetti
  • 1 st rödlök, finhackad
  • 1 st jordärtskocka, skalad och finhackad
  • 1 st liten bit ingefära, finhackad
  • 2 skivor sidfläsk, tärnade
  • olivolja att fräsa i
  • 1 msk rödvin
  • lite färska örter att garnera med (basilika, koriander, mejram)

Gör så här

  1. Lammrygg: Blanda olivolja, 1 dl av rödvinet och balsamicovinägern i en gryta. Koka upp och låt koka ihop några minuter. Lägg i lammkotletterna och låt dem pochera (sjuda försiktigt) i 12 min. Tag upp och låt vila. Tillsätt resten av vinet, crème fraiche och kalvbuljong och låt alltsammans koka ihop ytterligare några minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.
  2. Koka spagettin al dente. Fräs lök, jordärtskocka, ingefära och sidfläsk i lite olivolja. Vänd ner spagettin, tillsätt rödvinet och fräs upp alltsammans.
  3. Vid serveringen, fördela spagetti-blandningen i djupa portionstallrikar, skär itu lammkotletterna och arrangera dem ovanpå. Skeda över såsen och toppa med de blandade örterna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept