Hot dogs med hemgjord senap

45 min
4
Från Nyhetsmorgon

En kul och spännande variant på varm korv med bröd. Pricken över i:et blir den hemgjorda senapen!

15 november 2007
Visa mer
45 min
4

Du behöver

  • 1 helt djupfryst landgångsbröd, tunt skivat på längden eller tunnbröd
  • 2 st bakpotatisar, skalade och tärnade 1x1cm
  • 8 st kinesiska (söta) ankkorvar, chorizo eller vanlig grillkorv
  • 1 st ägg, för pensling
  • lite vatten, för pensling
  • 2 tsk salt
  • svartpeppar
  • 4 st vitlöksklyftor, hackade
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl vatten
  • 4 msk parmesanost, riven
  • 3 msk matolja, till stekning

Hemgjord senap

  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk sherryvinäger
  • 1,5 dl gula senapsfrön
  • 2 tsk salt
  • 0,33 tsk chilipulver
  • 5 dl vatten
  • 0,5 tsk malen ingefära
  • 3 msk socker
  • 4 msk matolja
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Börja med senapen: Blanda alla ingredienserna utom mat- och olivoljan i en kastrull och sjud under lock i cirka 30 minuter.
  2. Låt svalna. Mixa sedan allt slätt i en matberedare eller med en mixerstav.
  3. Blanda till sist i oljan.
  4. Pensla brödskivorna med ägg och lite vatten.
  5. Stek vitlöken gyllenbrun i olivolja i en medelstor stekpanna.
  6. Skala och tärna potatisen och lägg den i pannan. Tillsätt parmesanost, grädde och vatten.
  7. Koka ihop under cirka 20-25 minuter tills det tjocknar. Rör då och då med en trägaffel.
  8. Lägg 2 brödskivor lite omlott och bred på 2 matskedar potatisröra.
  9. Toppa med en korv och rulla ihop.
  10. Stek rullen gyllenbrun i matolja på låg värme.
  11. Servera med hemgjord senap.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept