Rökt lax med getostkräm

4

Du behöver

  • 200 gram lax
  • 9 dl vatten
  • 1 dl salt
  • dill
  • tandoorikrydda
  • rökspån
  • 50 gram getost
  • 15 gram creme fraiche
  • salt och peppar
  • potatischips
  • avrugakaviar

Gör så här

  1. Ta bort skinnet från laxen.
  2. Blanda vatten och salt, lägg i laxen och låt ligga i 1 timme.
  3. Ta upp laxen ur saltlagen och skölj i vatten.
  4. Rök laxen 3 gånger snabbt ca 20 sekunder per gång. Krydda med tandoori och skär långa skivor.
  5. Mixa getost och créme fraiche i en mixer eller stavmixer tills den är slät. Salta och peppra.
  6. Lägg laxen på en tallrik med lite getostkräm. Garnera med avrugakaviar, dill och potatischips.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept