Piri piri röding med potatis- och gurksallad

Från Nyhetsmorgon

Röding är en av de fiskar som går att smaksätta på nästan hur många sätt som helst. Här mer den kryddstaka piri piri-kryddan.

Piri piri-såsen kan förvaras i kylen, i en tätslutenburk, upp till 2 veckor.

4 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

Piri Piri-sås

  • 8 st finhackade chili
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl färskpressad citron
  • 1 tsk hackad gräslök
  • 1 tsk hackad persilja
  • 800 g filéad röding
  • 1 dl piri piri
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 2 st klyftade lime
  • citrongräs
  • salladsblad

Potatis- och gurksallad

  • 4 st potatis
  • 1 st avokado
  • 1 st gurka
  • 1 st tomat
  • 1 kruka gräslök
  • 1 kruka dill
  • salt och nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Piri piri: Blanda chili, pressade citronen, koriander, persilja och vitlök. Tillsätt olivoljan.
  2. Fisk: Pensla fisken med hälften av piri pirin.
  3. Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelvärme. Stek fisken i 2 minuter på vardera sida. Lägg upp fisken och strö över med salt och pressad lime.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept