Halstrad tonfisk med pilgrimsmussla och potatischips

4

Du behöver

  • 400 g färsk tonfiskfilé
  • 4 st pilgrimsmusslor
  • 0,5 msk sesamolja
  • salt och peppar
  • Shitakesvamp:
  • 8 st shitakesvampar
  • 0,5 tsk sesamolja
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 st citronklyfta
  • Potatischips:
  • 1 st stor potatis
  • 1 msk klarat smör
  • 4 kvistar timjan
  • 3 st vitlöksklyftor, pressade
  • Sojasås:
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 0,5 dl fiskbuljong
  • 2 msk soja
  • 0,5 msk smör
  • 1 msk grädde
  • 1 st schalottenlök, hackad

Gör så här

  1. Stek pilgrimsmusslorna i en het panna med sesamoljan. Halstra tonfisken på alla fyra sidorna och låt den vila cirka en halvtimme.
  2. Lägg svamparna på ett ugnsfast fat och häll på övriga ingredienser. Rosta i cirka 5 minuter i 200 grader.
  3. Skiva potatisen tunt och lägg i eldfast form. Pensla med klarat smör och lägg på vitlök och timjan. Baka av i ugnen i 175 grader tills färgen blivit gyllenbrun.
  4. Koka upp kycklingbuljong, fiskbuljong och lök. Tillsätt soja, reducera och ha i grädde och smör.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept