Chili- och limemarinerad långa med laxrom

4

Du behöver

  • 100 gram långa
  • 1 st lime
  • 1 st citrongräs
  • koriander
  • 1 halv röd chili
  • salt och socker
  • 50 gram laxrom
  • 1 st lime
  • 3 msk mirin
  • 3 msk soja
  • 1 st äpple
  • 2 st vårlökar
  • koriander

Gör så här

  1. Riv skalet av limen, hacka citrongräset, chilin och koriandern.
  2. Blanda ihop marinaden och gnid in fisken. Låt ligga över natten, minst 12 timmar.
  3. Hacka koriander, vårlök och tärna ner äpple. Pressa limejuice. Blanda ihop allt.
  4. Skiva fisken i tunna skivor. Slå på laxromen. Garnera med koriander.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept