Chokladbakelse

Chokladbakelse
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Marcus Samuelsson
Marcus Samuelsson

Chokladbakelse

9 ingredienser

25 min

De här små, söta bakelserna ska vara riktigt kladdiga i mitten. Baka och servera dem direkt i espressokoppar och överraska till kaffet.

Ingredienser

portioner
  • 200 g mörk choklad (med hög kakaohalt)
  • 200 g smör, i tärningar
  • 3 msk strösocker
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 4 äggulor
  • 4 ägg
  • 12 ugnståliga espressokoppar
  • smör och lite mjöl till kopparna

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och mjöla espressokopparna.
  2. Hacka chokladen och lägg den i en skål tillsammans med smöret. Hetta upp vatten i en kastrull och ställ skålen över vattenbadet. Låt chokladen smälta. (Se upp så att det inte blir för varmt.)
  3. Rör ner sockret i chokladen. Blanda mjöl och bakpulver, sikta ner det i smeten och rör om.
  4. Vänd ner äggulor och ägg. Se upp med värmen så att äggen inte stelnar.
  5. Fyll kopparna till tre fjärdedelar med smeten. Ställ dem på en plåt och grädda i mitten av ugnen cirka 5 minuter. Bakelserna ska vara kladdiga i mitten när de är färdiga.