Vinröd senap

Du behöver

  • 5 dl rödvin
  • 2,5 dl rött portvin eller madeira
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 2 msk lila senapsfrön, eller annan färg
  • 4 vitpepparkorn
  • 2 kvistar färsk dragon, enbart bladen
  • 2,5 dl dijonsenap
  • 1 tsk Colmans senapspulver

Gör så här

  1. Blanda rödvin, portvin eller madeira, schalottenlök, senapsfrön, pepparkorn och dragon i en mellanstor kastrull. Låt det koka upp på drygtmedelstark värme och sedan koka ihop till 1 ¼ dl.
  2. Häll över blandningen i en mixer.Tillsätt dijonsenap och Colmans senapspulver och kör till en slät massa. Förvarad på burk med tättslutande lock håller sig senapen 2 månader i kylskåp.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept