Varma kräftor med prästostsoppa

Du behöver

  • 1 kg kokta kräftor
  • 2 l vatten
  • 2 msk salt
  • 3 msk socker
  • 2 dillkronor
  • 2 dl öl

Prästostsoppa:

  • 1,5 l skaldjursbuljong
  • 1 dl eau de vie
  • 2 msk gräslök, finhackad
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 dl vitt vin
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl riven prästost, eller västerbotten
  • 2 dl grädde
  • 2 äggulor
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Kräftor:
  2. Koka upp alla ingredienser tillsammans med kräftorna dagen före. Låt kräftorna ligga i lagen över natten. Koka upp innan servering. Serveras varma.
  3. Prästostsoppa:
  4. Fräs olivolja, schalottenlök och vitlök i en stor gryta. Tillsätt vin, buljong och grädde. Låt sjuda 20 min. Fortsätt med gräslök och eau de vie. Rör om.
  5. Blanda äggula och grädde i en skål. Häll i blandningen och dra av från värmen. Rör om. Avsluta med osten och vispa ordentligt så det inte bildas klumpar när soppan tjocknar.
  6. Servera omedelbart med de varma kräftorna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept