Thailändsk torsk- och currygryta

4

Du behöver

  • 500 g skinn- och benfri torsk, i tärningar
  • 4 st medelstora potatisar, i tärningar
  • 2 dl ris
  • 1,5 msk grön currypasta
  • 1 st gul lök, strimlad
  • 2 st morötter, tärnade
  • 1 citrongräs, finhackad
  • 1 bit ingefära, skalad och strimlad
  • 2 st vitlöksklyftor, strimlade
  • 1 st spansk peppar, hackad
  • 1,5 l hönsbuljong
  • 5 dl kokosmjölk
  • 2 st limeblad
  • 2 tsk fisksås
  • 0,5 dl japansk soja
  • 2 st tomater, tärnade
  • 4 st limefrukter, saften
  • 5 dl shiitakesvamp, grovt skuren
  • 1 dl vårlök, finskuren
  • 3 kvistar koriander, grovt skurna
  • 3 msk matolja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Fräs potatis, ris, lök, vitlök, ingefära, morötter, spansk peppar och currypasta . Häll i hönsbuljong och kokosmjölk. Låt puttra i ca 20 minuter. Ha i svamp, limeblad, citrongräs, fisk och fisksås. Rör runt försiktigt och forsätt sjuda i ca 5 minuter. Avsluta med vårlök, koriander, tomater, limesaft och soja. Krydda med salt och peppar
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept