Tandoorirökt lax

15 november 2007

Du behöver

  • Tandoorirökt lax
  • 1 laxsida, skuren på längden i 3-4 loins

grav på:

  • 1 del salt
  • 1 del socker
  • 2 delar vatten
  • tandoorikrydda

Gör så här

  1. Låt laxen ligga i graven i 45 minuter.
  2. Ta ur laxen, torka med papper, lägg på perforerat bleck och rök i 3 olika omgångar genom att flytta loinsen från röken till is mellan varje gång. (När röken är rökfylld flyttas loinsen över till is, detta moment upprepas 3 gånger.)
  3. Lägg loinsen på plastfolie, strö köttlim emellan och rulla ihop till en tät cylinder. Låt ligga i 3 timmar
  4. Pochera på 41 C i varmluftsugn
  5. Kyl ned laxen och pudra med tandoorikryddan
  6. Poängen med att röka fisken på detta vis är att den kallröks.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept