Tandoorirökt lax

Du behöver

  • Tandoorirökt lax
  • 1 laxsida, skuren på längden i 3-4 loins

grav på:

  • 1 del salt
  • 1 del socker
  • 2 delar vatten
  • tandoorikrydda

Gör så här

  1. Låt laxen ligga i graven i 45 minuter.
  2. Ta ur laxen, torka med papper, lägg på perforerat bleck och rök i 3 olika omgångar genom att flytta loinsen från röken till is mellan varje gång. (När röken är rökfylld flyttas loinsen över till is, detta moment upprepas 3 gånger.)
  3. Lägg loinsen på plastfolie, strö köttlim emellan och rulla ihop till en tät cylinder. Låt ligga i 3 timmar
  4. Pochera på 41 C i varmluftsugn
  5. Kyl ned laxen och pudra med tandoorikryddan
  6. Poängen med att röka fisken på detta vis är att den kallröks.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept