Sweet chilli kyckling

Du behöver

  • 20 st kycklingvingar (finns att köpa separat)
  • 4 st kycklingbröst
  • 3 st serranochili, hackade
  • 1,25 dl socker
  • 3 klyftor vitlök, hackade
  • 1,25 dl vitvinsvinäger
  • 3 st salladslökar, hackade
  • 1,25 dl olivolja
  • 1,25 dl mandel, krossade
  • 3 msk sweet chili-sås
  • spett
  • Sallad:
  • 1,25 dl jordnötter
  • 1 huvud isbergssallad
  • 2 msk sojasås
  • 4 st vitlöksklyftor, skivade
  • saften från 2 lime
  • 2 st röda chili, hackade
  • 5 dl svarta bönor, kokta
  • 1,25 dl olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Kycklingen: Värm ugnen till 200 grader. Lägg chili, socker, vitlök och vinäger i en liten kastrull och låt sjuda på medelhög värme. Ta av från värmen
  2. Salta och peppra kycklingvingarna och täck dem med sweet chilli sås. Lägg på bakpapper och sätt in i ugnen.
  3. Skär kycklingbrösten i 5 bitar och trä på spetten. Täck kycklingen med sweet chilli sås och stek i en panna på hög värme
  4. Ta vingarna från ugnen när de är genomstekta och blanda med resterande sweet chili sauce. Garnera med salladslök och mandlar.
  5. Till salladen: Lägg bönor, chili, jordnötter, vitlök och salt i en kastrull och låt sjuda på medelhög värme i 3 minuter, rör om under tiden.
  6. Tillsätt salad, vinäger, limejuice och sojasås. Låt sjuda i 2 minuter och ta sedan av från värmen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept