Stekt mangokyckling med frasiga cornflakes-pommes frites

4

Du behöver

  • 1 hel kyckling, eller 4 kycklingfiléer
  • smör till stekning
  • nymalen svartpeppar
  • Marinad:
  • 0,5 mogen mango, skalad, urkärnad och skuren i bitar
  • 2 msk soja
  • 1,25 dl pressad apelsin eller apelsinjuice
  • 2 msk olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar

Frasig potatis:

  • 2 bakpotatisar
  • 2 dl cornflakes
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl panko, asiatiskt ströbröd (finns i de flesta asiatiska butiker)
  • salt
  • 2 dl rapsolja till fritering

Gör så här

  1. Stycka kycklingen så du får fina bröst- och lårbitar.
  2. Blanda alla ingredienserna till marinaden. Lägg i kycklingen och låt den marinera i minst 30 min.
  3. Stek kycklingbrösten i smör 6-7 min på varje sida (ung 10 min på varje sida för lårbitarna) på medelhög värme. Låt mangobitarna gå med lite i pannan. Krydda med salt och svartpeppar.
  4. Frasig potatis:
  5. Skala potatisarna och skär dem först på längden i jämna, 1 cm tjocka skivor och sedan till 1/2 cm tjocka stavar – “pommes frites”.
  6. Häll så mycket olja i en tjockbottnad kastrull att den står minst 5 cm över kastrullens botten och hetta upp den till 160 grader.
  7. Kör cornflakes och ströbröd fint i en mixer eller matberedare. Vispa upp äggen lätt med en gaffel.
  8. Rulla potatisstavarna först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i cornflakesblandningen. Upprepa detta ytterligare en gång.
  9. Fritera potatisstavarna gyllenbruna och frasiga ca 5 min.
  10. Ta upp och salta.
  11. Servera kycklingen med den frasiga potatisen och en enkel sallad med den stekta mangon, tomat, basilika och rödlök.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept