Sommarrulle med chilimajonnäs

4

Du behöver

  • 4 blad rispapper
  • 4 blad isbergssallad, strimlade
  • 4 mandelpotatisar, kokta och tunnt skivade
  • 4 fileer inlagd sill, delade på längden
  • 2 kvistar koriander, grovt skurna
  • Chilimajonnäs
  • 2 msk chilisås
  • 1 dl gräddfil
  • söt chilisås
  • 1 limeblad, strimlat
  • 2 cm skalad ingefära, skivad
  • 1 vitlök, hackad
  • 2 små chilifrukter, fint hackade

Lag:

  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl socker
  • 0,5 0.5 dl vatten
  • olja för stekning

Gör så här

  1. Lägg rispappren i blöt i vatten ca 2 min. Ta upp, låt torka på papper/handduk. Strimla salladsbladen och skär sillen på längden. Lägg ut sallad och koriander på rispappersbladen. Bred på chilimajonäs, toppa med 2 halvor sill och potatis. Rulla ihop.
  2. Fräs limeblad, ingefära, chilies och vitlök i olja i en stekpanna. Slå på lagen. Koka upp och låt sedan svalna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept