Saffransfyllda Scampibollar

4

Du behöver

  • 8 st mandelpotatisar, borstade
  • 1 msk smör
  • 2 st chorizokorvar eller salami, utan skinn och skurna i små tärningar
  • 6 st finhackade vitlöksklyftor
  • 1 st finhackad schalottenlök
  • 1 msk olivolja
  • 6 st basilikablad, finhackade
  • 1 g saffran (2 kuvert)
  • 8 st scampi, okokta
  • salt och nymalen peppar efter smak

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Baka potatisarna ca 20 minuter. Låt dem svalna, skala dem och mosa dem, inte för fint, med gaffel tillsammans med smöret.
  2. Sänk ugnsvärmen till 175 grader.
  3. Fräs korv, vitlök och schalottenlök gyllenbrunt i olivoljan och rör ner saffran, som du först löst i lite hett vatten. Rör ner korv- och lökblandningen i potatismoset och därefter basilikan.
  4. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna. Skala scampistjärtarna men låt den yttersta spetsen sitta kvar. Klyv stjärtarna på längden ner till skalspetsen, vik ut dem i fjärilsform och ta bort den svarta tarmen.
  5. Lägg plastfolie över och banka försiktigt med knuten hand för att platta ut dem. Lägg ca 1 tsk mos på varje scampi och vik ihop. Låt vila i kylskåp i 20 minuter. Lägg scampin i smörad ugnsfast form och stek 6 minuter i 175 grader.
  6. Servera bollarna som förrätt.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept