Röding med tomatvinägrett

4

Du behöver

  • 600 g rödingfilé
  • 2 dl olivolja
  • 1 dl mjölk
  • 0,5 dl sherryvinäger
  • 2 timjankvistar
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • färska örter, t ex basilika

Tomatvinägrett:

  • 4 tomater, gärna olika färger, gul, orange, röd
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk balsamicovinäger
  • saften av 2 limefrukter
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 4 grovhackade basilikablad
  • salt och nymalen peppar

Gör så här

  1. Skär rödingfilén i 3 cm breda skivor.
  2. Koka upp olivolja, mjölk och vinäger tillsammans med vitlök, timjan och basilika i en traktörpanna.
  3. Lyft pannan från värmen, lägg i röding och låt dra i ca 10 min.
  4. Tomatvinägrett:
  5. Skär ned tomaterna i lagom stora bitar.
  6. Blanda olivolja, vinäger och limejuice i en skål. Tillsätt basilika, vitlök och tomaterna. Rör om och smaka av med salt och peppar.
  7. Värm på i en panna och låt allt bli genomvarmt.
  8. Lägg upp fisken på ett serveringsfat och häll den varma tomatvinägretten över.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept