Prosciuttolindad hälleflundra med kryddig kål

4

Du behöver

  • Hälleflundra:
  • 4 skivor hälleflundra á 150 g
  • 4 färska basilikablad
  • 4 färska korianderblad, alt mynta, persilja
  • 8 tunna skivor lufttorkad skinka, t ex parmaskinka
  • olivolja

Kryddig kål:

  • 2 msk smör
  • 1 rödkålshuvud, tunt strimlat
  • 2 rödlökar, tunt skivade
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 liten bit ingefära, riven
  • 2 msk farinsocker
  • 1 dl kaffe
  • 1,25 dl rödvinsvinäger
  • 2 dl apelsinjuice
  • 1,25 dl flytande honung
  • kimchi (koreansk kryddig kål), alt 2 chilipepparfrukter, urkärnade och hackade
  • salt och nymalen peppar efter smak

Gör så här

  1. Hälleflundra:
  2. Lägg 2 skinkskivor omlott. Fördela örterna på skinkskivorna. Lägg en bit fisk ovanpå och rulla ihop. Bryn paketen gyllenbruna på båda sidor på hög värme i lite olivolja i en tjockbottnad stekpanna. Lägg gärna i lite extra örter i pannan för smakens skull. Stek antingen klart i pannan – ung 5 min – eller ställ in pannan i ugnen (175 grader) och efterstek i 10 minuter.
  3. Kryddig kål:
  4. Smält smöret i en stor kastrull. Lägg i rödkål, rödlök, vitlök, ingefära, farinsocker och honung och fräs på i ung 5 min. Tillsätt apelsinjuice, kaffe, vinäger och salt. Rör om väl och låt koka ned på låg värme tills det mesta av vätskan har kokat in.
  5. Rör ned smör och chilipeppar/kimchi. Smaka av med salt och peppar. Låt koka ytterligare några min och låt fiskpaketen gå med.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept