Öppen räklasagne

4

Du behöver

  • 4 dl skalade räkor
  • 4 tomater, gärna 2 röda och 2 gula
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 0,5 röd chili, finhackad
  • saften av 1 lime
  • 4 kvistar oregano
  • 4 äggulor
  • 4 lasagneplattor
  • salt och peppar
  • olivolja

Gör så här

  1. Koka lasagneplattorna. Lägg dem i en djup tallrik med lite olivolja.
  2. Tärna tomaterna fint.
  3. Fräs vitlök, schalottenlök och chili i lite olja i en panna. Tillsätt tomaterna, limesaft och oregano. Rör om. Salta och peppra. Häll i räkorna, rör om och sätt pannan åt sidan.
  4. Lägg en lasagneplatta i botten av varje tallrik. Placera en äggula i mitten av plattan och lägg räkröran runt om äggulan.
  5. Servera omgående.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept