Mjölkchokladsoppa

8

Du behöver

  • 1 dl kaffebönor
  • 2 bitar kanel
  • 1 tsk kardemummafrön
  • 2 msk råsocker eller farinsocker
  • 5 dl mjölk
  • 5 dl kokosmjölk
  • 1 citrongrässtjälk
  • ca 3 cm färsk ingefära
  • 350 g mjölkchoklad
  • saften av 1 lime
  • ev 1 msk Kahlua

Gör så här

  1. Banka sönder och hacka citrongrässtjälken. Skär ingefäran i bitar.
  2. Rosta kanel, kardemumma, socker och kaffebönor ett par minuter i torr kastrull. Rör hela tiden så det inte bränner.
  3. Tillsätt mjölk, kokosmjölk, citrongräs och ingefära. Koka upp och låt blandningen sjuda på låg värme i 20 minuter.
  4. Finhacka mjölkchokladen. Dra kastrullen från värmen, lägg i chokladen och rör om tills den smält, ca 6 minuter.
  5. Sila sedan över den i en annan kastrull och värm upp på nytt.
  6. Rör gärna ner 1 msk Kahlua eller annan kaffelikör i den varma soppan. Mixa ev med stavmixer.
  7. Servera soppan varm, gärna med frukt eller bär.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept