Mjölkchockladsoppa med vitt kaffeskum

8

Du behöver

  • 350 gram mjölkchoklad
  • 2 bitar kanel
  • 1 tsk kardemummafrön
  • 1 st hackad citrongrässtjälk
  • ca 3 cm färsk ingefära
  • 1 dl kaffebönor
  • 5 dl mjölk
  • 5 dl kokosmjölk
  • frukt eller bär till servering

Vitt kaffeskum:

  • 2 msk Brunt Socker
  • 200 g kaffebönor
  • 2 burkar Kokosnötsmjölk
  • 1 dl grädde

Gör så här

  1. Finhacka mjölkchokladen. Rosta kanel, kardemumma, citrongräs, ingefära och kaffebönor ett par minuter i torr, het stekpanna. Hetta upp mjölk och kokosmjölk och tillsätt kryddorna. Låt blandningen sjuda på låg värme i 20 minuter. Sila sedan över den i en annan kastrull och värm upp på nytt. Dra kastrullen från värmen, lägg i chokladen och rör om tills den smält, ca 6 minuter. Rör gärna ner 1 msk Kahlua eller annan kaffelikör i den varma soppan.
  2. Vitt Kaffe Skum: I en kastrull, hetta upp socker och kaffebönorna tills bönorna är rostade. Tillsätt kokosnöts- mjölken. Låt det sjuda i tre minuter, ta bort kastrullen från plattan och låt det kallna. Sila. Häll i grädden. Vispa tills det skummar. Servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept