Misostekt piggvar med shiitaketempura

4

Du behöver

  • 8 bitar piggvarsfilé á 60-80 g, alt gös, hälleflundra, torsk
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk miso (japansk sojabönspasta)
  • saft av 1 citron
  • soja
  • vatten

Shiitaketempura:

  • 10 shiitakesvampar
  • 1 dl panko (japanskt ströbröd)
  • rapsolja till fritering
  • Tempuramix:
  • 1 dl vetemjöl + ytterligare mjöl att doppa i
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl krossad is
  • 2 tsk soja, kikkoman
  • 1 tsk nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Filéa fisken om ni fått tag på hel. Skär bort skinnet. Skär filéerna i portionsbitar à cirka 80 g styck. Tänk på att spara alla bitarna av fisken. Romen kan stekas som tillbehör och andra delar av fisken kan användas till soppa eller buljong.
  2. Blanda miso, citronsaft, soja och en skvätt vatten.
  3. Pensla fiskbitarna med blandningen och stek dem ung 3 min på varje sida i olivoljan. Salta och peppra.
  4. Spara lite av misoblandningen till svampen.
  5. Shiitaketempura:
  6. Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt krossad is och vispa väl. Tillsätt därefter soja och svartpeppar. Låt tempuramixen stå i 20 minuter.
  7. Putsa svamparna och skär bort foten.
  8. Pensla svampen med lite av misoblandningen. Doppa sedan svamparna först i vetemjöl, sedan i tempuramixen och sist i pankobrödet. Upprepa 2 gånger. Fritera sedan svamparna gyllenbruna i olja.
  9. Miso och panko finns i de flesta asiatiska butiker.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept