Marockanska köttbullar med plommon- och mandelcouscous

4

Du behöver

  • 0,5 tsk malen kummin
  • 0,5 tsk malen koriander
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • 125 g kycklingfärs
  • 500 g lammfärs
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 kvist persilja, hackad
  • 1 kvist mynta, hackad
  • 0,5 dl olivolja
  • salt och peppar

Plommon- och mandelcouscous:

  • 4 dl couscous
  • 4 dl vatten eller kycklingbuljong
  • salt och peppar
  • 4 vitlöksklyftor, grovhackade
  • 1 gul lök, skalad och hackad
  • 1 dl sötmandel, hackad
  • 1 dl russin
  • 0,5 dl olivolja
  • 4 plommon, urkärnade och tärnade
  • saft av 1 citron
  • 2 kvistar dragon, hackade
  • 1 knippa gräslök, hackad

Gör så här

  1. Häll olivolja i en stekpanna. Stek vitlöken och pudra över kummin och koriander. Hacka ner persilja och lägg i en bunke. Häll röran med vitlök och kryddor över persiljan. Blanda ner färsen. Salta och peppra.
  2. Forma smeten till köttbullar, ungefär stora som golfbollar. Stek köttbullarna i olivolja tills de är genomstekta, cirka 10 minuter. Låt dem rinna av på hushållspapper.
  3. Koka upp vatten. Ha i couscous.Koka i 3-4 minuter. Sila bort vattnet och blanda i lite olivolja. Blanda i salt och peppar. Fräs vitlök, lök och mandel i olivolja. Tillsätt, plommonbitarna. Låt koka ihop på svag värme i 1 minut. Blanda i den frästa röran i couscousen. Ha i russin, gräslök och dragon. Pressa till sist ner citronsaft.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept