Marinerade sardiner med vit bönragu och tomatsalsa

4

Du behöver

  • 8 sardinfiléer, färska skinnsidan snittad
  • 2,5 dl fin olivolja
  • 2,5 dl risvinäger
  • 4 myntakvistar
  • 1 lime, saften
  • 2 tsk salt

Bönragu

  • 2,5 dl blötlagda vita bönor
  • 2 skivor bacon
  • 2 dl skivad shiitakesvamp
  • 3 msk parmesanost, riven
  • 1 msk fin olivolja
  • 2 liter vatten
  • tomatsalsa
  • 2 plommontomater
  • 2 msk sherryvinäger
  • 2 msk fin olivolja
  • 1 vitlöksklyfta skalad och tunnt skivad
  • saft från 1 lime

Gör så här

  1. Värm upp olja och mynta i en kastrull. Häll i vinäger, limejuice och
  2. Salt. Slå vätskan över sardinfileerna. Låt stå minst ett par timmar
  3. Eller över natten. Servera med bönragu och tomatsalsa.
  4. Koka bönorna mjuka i vatten. När de är halvt kokta, tillsätt bacon och
  5. Svamp. Koka klart och sila av vätskan. Spara 2 msk vätska i
  6. Kastrullen.
  7. Sjud ihop 15-20 minuter. Rör i parmesan och olivolja. Smaka av med
  8. Salt och peppar.
  9. Tärna tomaterna, blanda med resten av ingredienserna. Låt stå och dra i 1 timme. Smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept