Marinerade sardiner med salsa och vit bönragu

4

Du behöver

  • 8 sardinfiléer, färska, skinnsidan snittad
  • marinad
  • 2,5 dl fin olivolja
  • 2,5 dl risvinäger
  • 4 myntakvistar
  • 1 lime, saften
  • 2 tsk salt

Bönragu

  • 2,5 dl blötlagda vita bönor
  • 2 skivor bacon, strimlade
  • 2 dl shiitakesvamp, i bitar
  • 3 msk parmesanost, riven
  • 1 msk fin olivolja
  • 2 liter vatten
  • tomatsalsa
  • 2 plommontomater
  • 2 msk sherryvinäger 2 msk fin olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, skalad och tunt skivad
  • saften från 1 lime
  • några myntablad

Gör så här

  1. Koka ihop marinaden, och häll den över sardinerna.
  2. Koka bönorna nästa mjuka i blötläggningsvattnet, och slå av det.
  3. Stek bacon och svamp. Blanda ner bacon och svampen med bönorna. Blanda ner olivolja, vitlök och limesaften. Smaka av med salt och peppar.
  4. Hacka tomaterna och blanda ihop resten av ingredienserna till salsan. Låt den gärna stå och dra en stund. Servera till sardinerna och bönragun.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept