Marinerade lammkotletter med grönsaker

4

Du behöver

  • 2 lammkotlettrader, delade i vardera 3 bitar
  • Marinad:
  • 2 dl balsamvinäger
  • 3 dl olivolja
  • blad av 2 timjankvistar
  • blad av 2 rosmarinkvistar

Blandade grönsaker, t ex:

  • 3 schalottenlökar
  • 2 rödlökar
  • 4 salladslökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 gula paprikor, urkärnade
  • 2 tomater

Sås:

  • 2 dl kycklingbuljong
  • 1 msk pressad citron
  • 0,5 msk balsamvinäger
  • hackade blad av 2 timjankvistar
  • 2 msk rumsvarmt smör
  • salt och nymalen peppar efter smak

Gör så här

  1. Blanda olja och vinäger i en kastrull. Lägg i örterna. Lägg i lammet och låt puttra på låg värme i ca 20 min.
  2. Skär grönsakerna i grova bitar, lägg dem tillsammans med köttet i kastrullen efter ca 10 min.
  3. Lyft ur köttet och låt vila i ca 5 minuter medan du gör såsen.
  4. Salta och peppra lite på grönsakerna innan servering.
  5. Sås:
  6. Blanda buljong, citronsaft, vinäger och timjan i en kastrull och koka ihop till hälften. Vispa i smöret. Smaka av med salt och peppar.
  7. Skär upp lammet i kotletter och servera, gärna på ett stort fat, med grönsakerna och såsen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept