Lax- och tonfiskcocktail med matbananchips

4

Du behöver

  • 150 g laxfilé (tärnad i 1x1 cm bitar)
  • 150 g tonfisk (sushikvalitet, tärnad i 1x1 cm bitar)
  • 3 vårlökar (tunnt skurna)
  • 1 avokado (tärnad 1x1 cm)
  • 2 lime, saften
  • 2 citroner, saften
  • 3 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor (tunnt strimlade)
  • 2 tsk sambal oelek
  • 0,33 spansk peppar (utan kärnhus, tunnt strimlad)
  • 0,5 mango (tärnad 1x1 cm)
  • 2 tomater (1 urkärnad, tärnad 1x 1 cm)
  • 3 kvistar koriander (grovt hackade)
  • 2 msk mynta
  • salt och peppar
  • Matbananchips
  • 1 matbanan
  • 1 tsk currypulver
  • 1 tsk socker
  • olja till fritering
  • salt

Gör så här

  1. Mixa i matberedare: chili, vitlök, sambal, olja, saft av lime och citron, en tomat. Blanda i lax och tonfisk. Låt stå i kylen ca. 20 minuter. Blanda i vårlök, avocado. Avsluta med tomattärningar, mango, mynta och koriander.
  2. Skiva bananen tunnt pa mandolin eller osthyvel. Lägg skivorna i vatten för att dra ur stärkelse. Torka på pappershanduk och fritera i 160°C olja. Blanda curry, och socker. Strö över chipsen när dem är klara. Salta efter smak.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept