Lax- och tonfiskburgare

4

Du behöver

  • 200 g färsk tonfisk
  • 200 g skinn- och benfri laxfilé
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk finhackad inlagd ingefära
  • 1 tsk wasabipasta, eller 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 msk olivolja
  • saft av 2 limefrukter
  • salt och nymalen peppar efter smak
  • olivolja till stekning
  • hamburgerbröd, tomater och sallad till servering

Gör så här

  1. Skär tonfisk och lax i 1 cm stora tärningar. Blanda vitlök, ingefära, wasabi, chilisås, olivolja och limesaft i en skål. Krydda med salt och peppar. Lägg fisktärningarna i marinaden och blanda.
  2. Forma till 4 biffar, ca 1 1/2 cm tjocka. Ett tips är att låta "biffarna" stadga sig i kylskåpet eller frysen i 1/2 timme.
  3. Stek "biffarna" i olivolja på medelvärme 2 minuter på var sida.
  4. Servera i hamburgerbröd, gärna lätt stekta eller rostade. Samt med skivade tomater och sallad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept