Lammkorv och tzatziki med surkål

4

Du behöver

  • Lammkorv:
  • 400 g lammfärs, eller lammytterfilé som mals eller finhackas
  • 200 g fläskfärs
  • 1 schalottenlök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 starka chilifrukter
  • blad av 2 färska mejramkvistar
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • smör eller olivolja till stekning
  • mjukt tunnbröd till servering

Tzatziki med surkål:

  • 2 dl surkål, på burk eller i lösvikt
  • 1 gurka
  • 3 dl yoghurt
  • 2,5 vitlöksklyftor, hackade
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Lammkorv:
  2. Hacka schalottenlök, chili och vitlök och fräs gyllenbrunt i olivoljan i en gryta. Låt svalna.
  3. Blanda lammfärsen med fläskfärsen i en bunke. Salta och peppra. Blanda ned lök- och chilifräset, mejram, salt och peppar. Rör om ordentligt.
  4. Forma (rulla i handen eller spritsa) 1 cm tjocka och 5 cm långa korvar. Låt dem vila i frysen i 20 min för att stadga sig.
  5. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg korvarna försiktigt i en långpanna smord med lite olja.
  6. Stek dem i ugnen 10-12 min.
  7. Eller stek korvarna helt enkelt i en panna på låg värme i lite olivolja, 5-6 min. Låt gärna lite vitlök, schalottenlök och mejram gå med i pannan för smakens skull.
  8. Tzatziki med surkål:
  9. Skölj surkålen i vatten i en sil och låt den rinna av.
  10. Skala och skär ned gurkan i små bitar. Lägg gurkan i en skål och vänd ner surkålen. Blanda i yoghurt och vitlök. Salta och peppra.
  11. Servera i tunnbröd, som gärna vänts i varm panna först. Lägg en klick surkålssallad, 2-3 korvar och lite schalottenlök på varje bröd och rulla ihop till en rulle.
  12. Det är gott med senap till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept