Krabbhamburgare med spetskål

4

Du behöver

  • 4 dl krabbkött
  • 2,5 dl kokta mosade svarta bönor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 chili (urkärnad och fint hackad)
  • 1 tsk hackad koriander
  • 2 msk ströbröd
  • 3 msk olivolja till stekning
  • 4 st hamburgerbröd
  • salt och svartpeppar
  • spetskål
  • 1 spetskålshuvud, strimlat
  • 2,5 dl risvinäger
  • 1 dl japansk soja
  • 2-2 0.5 dl socker
  • 5 dl vatten
  • Chilimajonnäs
  • 1 msk söt chilisås
  • 3 msk majonnäs
  • Tomater till servering

Gör så här

  1. Koka upp vinäger och soja med socker, vitlök och ingefära. Blanda i spetskålen. Låt stå över natten under press.
  2. Rör ihop chilisås och majonnäs i en liten skål. Låt stå och dra.
  3. Blanda vitlök och koriander tillsammans med bönor till en jämn smet. Vänd i chilin, krabbkött och ströbröd. Smaka av med salt och peppar. Hetta upp oljan i en
  4. Stekpanna. Forma 4 stycken burgare av krabbsmeten. Stek på båda sidor, ca.
  5. Minuter per sida. Ta av från värmen. Rosta bröden. Skiva tomaterna. Servera med
  6. Chilimajonnäs, inlagd spetskål och skivad tomat.
  7. Spetskål
  8. Spetskålshuvud, strimlat
  9. 1/2 dl risvinäger
  10. Dl japansk soja
  11. 2-2 1/2 dl socker
  12. Dl vatten
  13. Koka upp vinäger och soja med socker och vitlök. Blanda i spetskålen. Låt stå över natten under press.
  14. Chilimajonnäs
  15. Msk söt chilisås
  16. Msk majonnäs
  17. Blanda ihop chilisås och majonnäs i en liten skål.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept