Koreansk bulgogi med stekta salladsblad

4

Du behöver

  • 0,5 kg biff (gärna entrecote)

Bulgogimarinad:

  • 2 päron, skurna i klyftor
  • 4 gula lökar, skalade och tunt skivade
  • 6 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 vårlökar, hackade
  • 2 msk strösocker
  • 4 msk soja
  • 2 msk sesamolja
  • 1 dl sake eller vitt vin
  • peppar

Stekt sallad:

  • 1 l vatten
  • 0,5 salladshuvud
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 msk olivolja
  • salt

Till servering:

  • ris, kokt
  • gräslöksstrån

Gör så här

  1. Beställ tunna skivor i köttcharken eller skär själv biffen i
  2. Tunna skivor och banka ut dem.
  3. Blanda alla ingredienser
  4. Till marinaden i en kastrull och låt koka upp. Salta och peppra. Ta av från värmen och låt svalna.
  5. Häll över hälften av marinaden (resten sparas i kylskåp) i en skål och marinera köttet i kylskåp i minst 2 timmar eller över natt.
  6. Grilla köttet med marinaden på hög värme tills det är helt genomstekt, tar cirka 3 minuter. Har du ingen grill går det även bra att steka köttet.
  7. Ha i sesamolja i en het stor (wok-)panna, och stek resterande delen av marinaden, dvs päronbitar, lökhack etc. i 2 min. Häll över sojan och sockret och sist saken. Tillsätt den hackade vitlöken och isbergssallad och sautera i ytterligare någon minut.
  8. Servera biffen med stekt sallad och ris.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept