Kitfo – etiopisk råbiff

4

Du behöver

  • 500 g nötkött
  • 150 g Qibe
  • 1 msk Berbere
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Hacka eller mal köttet, helst för hand, så att det blir som grovmalen köttfärs. Smält Qibe-smöret på låg värme i en kastrull. Tillsätt Berbere och peppar och låt fräsa någon min så att smaken hinner utvecklas.
  2. Ta kastrullen från värmen och blanda ner köttet väl.
  3. Vill du servera din Kitfo varm, tillsätter du köttet medan kastrullen står kvar på plattan och låter det fräsa fem min under omrörning.
  4. Om Qibe verkar lite för komplicerat, kan ni testa ett enklare kryddsmör till Kitfon:
  5. G smör
  6. 1/2 tsk grovt stötta kardemummakärnor
  7. Tsk malen ingefära
  8. Stötta kryddnejlikor
  9. Smält smöret på låg värme, lägg i kryddorna och låt smöret sjuda i ca 20 min. Skumma det noggrant. Sila ifrån kryddorna och låt smöret vila i 20 min.
  10. Kitfo serveras traditionellt på Injerabröd. Lägg Kitfo mitt på brödkakan och keso runt om. Bryt bitar av brödet och ta Kitfo med dem.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept