Kefta i pitabröd med tomat- och gurksallad

8

Du behöver

  • 3 tsk olivolja
  • 1 tsk mejram
  • 2 medelstora gula lökar, hackade
  • 3 serranochili, frön borttagna, finhackade
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk malen kummin
  • 350 g lammfärs
  • 350 g kalvfärs
  • 1,5 tsk garam masala
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar
  • 2 hela vitlöksklyftor med skal
  • 8 st pitabröd

Tomat- och gurksallad:

  • 3 stora mogna bifftomater, finhackade
  • 1 gurka, skalad och finhackad
  • 2 st hackade vitlöksklyftor
  • 2 inlagda jalapeno chili, fröna borttagna, finhackade
  • 0,5 dl yoghurt
  • Saft från 1 citron
  • salt och nymalen peppar
  • 0,5 knippa bladpersilja

Gör så här

  1. Värm olivoljan i en stor stekpanna på mediumvärme. När oljan börjar klarna tillsätt lök, vitlök och chili och bryn tills löken mjuknat, ca 7 min. Rör i mejram, koriander, kummin och ta efter någon minut bort stekpannan från värmen.
  2. Blanda med rena händer lammfärs, kalvfärs och den brynta chili-lökblandningen, garam masala, svartpeppar och salt en stor skål. Forma färsen till 8 biffar, ca 7,5 cm I diameter och 2,5 cm tjocka.
  3. Hetta upp stekpannan på medelhög värme, ha i olivolja och tillsätt biffarna, i omgångar om så behövs. Lägg i de hela vitlöksklyftorna och låt dem steka med. Salta och peppra ev. lite till. Bryn 5 min på varje sida tills de är gyllenbruna. Lägg upp på hushållspapper att rinna av.
  4. För servering, skär pitabröden halvvägs, lägg 1 msk tomat- och gurksallad i varje bröd, lägg på biffen och avsluta med ytterligare 2 msk sallad.
  5. Tomat- och gurksallad:
  6. Lägg youghurt i en skål. Läg i tomat- och gurkhacket. Rör ner citronsaft. Blanda i hackad vitlök. Smaka av med salt och peppar. Grovhacka persiljan och blanda i.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept